Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een unieke tijd en het kindje dat in jouw buik groeit geeft een speciaal gevoel.  In korte tijd gebeurt er veel in je lichaam en door deze veranderingen ben je soms sneller moe en krijg je last van lichamelijke klachten.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage helpt deze klachten te verlichten en kan bovendien geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. De spieren worden weer soepeler en de bloedcirculatie verbetert, je ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Kortom, door deze ontspanning kun je de zwangerschap bewuster en intenser ervaren.

Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage ondermeer een positief effect heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling

De massage

De massage vindt plaats op de massagetafel, je ligt comfortabel op een  zwangerschapskussen (ook bekend voor gebruik bij borstvoeding) gedeeltelijk op je zij of rug. Er wordt gebruik gemaakt van speciale zwangerschapsmassage technieken. Van top tot teen wordt een heerlijke ontspannende  “zachte” massage gegeven met gebruik van een warme massage olie.

Belangrijk

Zwangerschapsmassage wordt alleen gegeven als er sprake is van een gezonde zwangerschap ! Als je medische klachten hebt, overleg dan eerst met de verloskundige en of gynaecoloog of je de massage mag ondergaan.

Massage na de bevalling

Massage na de bevalling tijdens de periode van ‘ontzwangeren’ (ca. 9 maanden) kan ook. Dit kan dan ondersteunend werken om sneller in balans te komen en te herstellen van de fysieke inspanning van de bevalling. Zit jezelf lekker in je vel dan voelt je kindje dat ook. Extra aandacht wordt gegeven aan nek schouder en rug! Dit i.v.m. het dragen van de baby en voeden zowel fles als borst.

Maak een afspraak voor de speciale mama-massage en voel je weer snel fit en energiek.